--

NIEUWSBRIEF februari 2016

 
         
   
Erkende EVC-aanbieder? Pas op voor 1 mei!

Alle EVC-aanbieders moeten hun erkenning verlengen, ook al is die nog niet verlopen. Tenminste, als u tot 1 januari 2018 ook voor de fiscus erkend wilt blijven. Dat is de strekking van de brief van OCW die u onlangs hebt ontvangen. Zo zit het:

  • De huidige beleidsregel met fiscale voordelen voor de kandidaat (aftrek inkomstenbelasting) loopt tot en met 31 december 2017.
  • Als u als EVC-aanbieder tot deze einddatum erkend wilt blijven (en uw kandidaten dus de fiscale voordelen wilt bieden), dan moet u daarvoor verlenging aanvragen; dat kan tot 1 mei 2016.
  • Als u het verlengingsverzoek NIET indient, dan loopt uw bestaande erkenningsbeschikking tot de oorspronkelijke datum in 2016 of 2017 (namelijk achttien maanden na de beschikking) door.
  • Na die datum kunt u wel een verlenging tot 31 december 2017 aanvragen, maar dan vervallen de fiscale voordelen voor de kandidaat; u bent dan dus minder aantrekkelijk als EVC-aanbieder.

 

  • U zet uw bestaande erkenning om naar de nieuwe erkenning tot en met tot 31 december 2017 door uw beoordelingsrapport vóór 1 mei (dus uiterlijk op 30 april) met een verlengingsverzoek bij DUO in te dienen.
  • Er is echter een belangrijke voorwaarde: het beoordelingsrapport mag niet ouder zijn dan zes maanden op het moment van indienen. Is uw beoordelingsrapport bijvoorbeeld gedateerd 1 oktober 2015, dan vraagt u de omzetting dus vóór 1 april (= uiterlijk op 31 maart) 2016 bij DUO aan.
  • Is uw beoordelingsrapport op het moment van uw verlengingsverzoek (naar verwachting) ouder dan zes maanden? Neem dan nu contact met Testudo op voor een herbeoordeling op korte termijn. U kunt dan tegelijk in het 'oude' DUO-register én in het nieuwe register van het Nationaal Kenniscentrum EVC worden opgenomen.
   
   
Testudo erkende én ervaren
EVC-beoordelende organisatie


Testudo is de enige erkende EVC-beoordelende organisatie die volledig is gespecialiseerd in EVC- en EVP-procedures: crebo’s, croho’s en branchestandaarden.

Vrijwel al onze senior auditoren werkten of werken nog steeds voor een inspectiedienst van de overheid, en/of zijn gecertificeerd op het gebied van onder meer INK, ISO, en NVAO. Oprichter en directeur Kerstin van Tiggelen werkte bovendien circa zeven jaar als senior auditor en interim-directeur EVC bij het KwaliteitsCentrum Examinering KCE bv.

EVC- en EVP-aanbieders die kiezen voor Testudo, kiezen voor een organisatie met een uitstekende reputatie die met gedegen onderzoek een solide basis legt voor een erkenning of verlenging daarvan. Lees meer op onze website.

   
         
Testudo | Postadres: Golfresidentie 119, 8251 NS Dronten | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 34075236 | BTW NL8001.54.058.B.01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.